Το Κοσκινόρεμα, παράρεμα του Γιδομανδρίτη, πηγάζει από τις κορυφές Πετράλωνα, Μελιός και Επάνω Κορφή. Η περιοχή στο άνω μέρος της λεκάνης απορροής του ρέματος είναι ελατοσκεπής και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Τα παραρέματα του Κοσκινορέματος που σχηματίζονται στην εν λόγω λεκάνη, με κυριότερα το ρέμα του Νεροχωρίου, το οποίο πήρε την ονομασία του από τον οικισμό Νεροχώρι απ’ όπου διέρχεται, και το ρέμα του Κεφαλόβρυσου, το οποίο πήρε την ονομασία του από τις δυο πηγές με το όνομα αυτό, (το Άνω Κεφαλόβρυσο και το Κάτω Κεφαλόβρυσο Δρυμώνα), συναντώνται πιο κάτω, δίπλα στον οικισμό Κοσκινά της Τοπικής Κοινότητας Δρυμώνα. Έτσι εξηγείται και η ονομασία του ρέματος που σχηματίζεται στο σημείο αυτό. Η ροή σ’ αυτά τα παραρέματα είναι ορμητική και σχηματίζονται μικροί καταρράκτες κατά μήκος της διαδρομής τους.
Από εδώ και στο εξής το μεγαλύτερο πλέον ρέμα, το Κοσκινόρεμα, συνεχίζει με κάπως πιο ομαλή ροή ως τη συμβολή με τον Γιδομανδρίτη. Η βλάστηση στο κυρίως ρέμα αποτελείται από πλατάνια και στις παρόχθιες περιοχές από πουρνάρια και αριές.
Μετά την Κοσκινά, και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω από τον νερόμυλο της Κοσκινάς, το Κοσκινόρεμα διέρχεται από μια πολύ στενή και εντυπωσιακή χαράδρα. Τη χαράδρα του Στενού Κοσκινορέματος, μήκους περί το μισό χιλιόμετρο ως κάτω από τον οικισμό Μελίγκοβα και συγκεκριμένα ως τον δρόμο που οδηγεί από το Θέρμο στη Μελίγκοβα, στην Αμβρακιά και στο Αργυρό Πηγάδι.
Η χαράδρα είναι ορατή πανοραμικά από τον δρόμο που οδηγεί από το Θέρμο στην Κοσκινά, ο οποίος είναι χαραγμένος παράλληλα με τη χαράδρα αλλά αρκετά ψηλότερα απ’ αυτή, όπως και από μονοπάτι που διέρχεται από την απέναντι πλαγιά, αυτή προς την πλευρά της Μελίγκοβας, το οποίο όμως δεν είναι επαρκώς συντηρημένο. Ακόμη, είναι δυνατό να διέλθει κάποιος μέσα από τη χαράδρα τη θερινή περίοδο και μόνο με ειδικό εξοπλισμό.
Στην έξοδο της χαράδρας υπάρχει πέτρινο γεφύρι με μικρό άνοιγμα θεμελιωμένο στις βραχώδεις και απότομες παρειές της χαράδρας πολύ ψηλότερα από την κοίτη, το οποίο βρίσκεται περί τα τρία μέτρα χαμηλότερα από σύγχρονο τσιμεντένιο γεφύρι από όπου διέρχεται ο δρόμος.
Από εδώ το Κοσκινόρεμα συνεχίζει την πορεία του για άλλο ενάμισυ χιλιόμετρο περίπου, ωσότου καταλήξει στον Γιδομανδρίτη, αφού περάσει δίπλα από τον τελευταίο μικροοικισμό που συναντά στο διάβα του, την Καμαρούλα Μελίγκοβας.
Ο συνοικισμός αυτός, αποτελούμενος από δύο σπίτια, τα οποία κατοικούνται σε πείσμα των καιρών, προσεγγίζεται από παράδρομο του προαναφερόμενου δρόμου και συνδέεται με ένα μικρό αλλά εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα πέτρινα στηθαία, ώστε να μπορεί να διέρχεται από αυτό αυτοκίνητο. Από εδώ περνά και το κεντρικό μονοπάτι (μουλαρόδρομος) που συνέδεε παλιότερα την ευρύτερη ορεινή περιοχή με το Θέρμο.
Τέλος, ένας πέτρινος νερόμυλος ακριβώς στη συμβολή με τον Γιδομανδρίτη και ένα συρμάτινο γεφύρι που γεφυρώνει τον Γιδομανδρίτη, συμπληρώνει το εντυπωσιακό σκηνικό της εν λόγω περιοχής.