Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Δήλωση του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Δήλωση με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου η οποία έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έκανε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Θέρμου έχει ως εξής:

“Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας αξίζει να αναφερθούμε ότι ο Δήμος Θέρμου βελτίωσε αισθητά τις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία και συμπαρίσταται ενεργά σε δράσεις  σωματείων του νομού Αιτωλ/νίας που φροντίζουν για την  ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία.

Ειδικότερα: Από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V/A Ελλάδα –  Ιταλία  (EL-IT) 2014-2020 εγκρίθηκαν δράσεις   496.587,00€ για εξασφάλιση:

1) Έργων  προσβασιμότητας σε ιστορικούς, πολιτιστικούς και ιδιαίτερους χώρους των ΑμΕΑ .

2) Δράσεις δημοσιότητας (ημερίδες, καταχωρήσεις στον τύπο, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.).

3) Διεξαγωγή Συνεδρίου. Δημιουργία θεματικών εργαστηρίων για ΑμΕΑ.

4) Κατασκευάσθηκαν ήδη δύο ράμπες για πρόσβαση σε υπηρεσίες του δήμου. Κατασκευάσθηκε ήδη ειδικό WC  στο ισόγειο του Δημαρχείου Θέρμου και πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

5)  Υπήρξε πρόβλεψη θέσεων για στάθμευση οχημάτων ΑμΕΑ (εκκρεμεί έγκριση Κυκλοφοριακής Μελέτης λόγω προσφυγής).

6) Υπάρχει άριστη συνεργασία με σωματεία (ΕΛΕΠΑΠ, Ηλιαχτίδα, Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα).

Τα συγκεκριμένο έργα  και δράσεις αναμένεται να ενισχύσουν την προσβασιμότητα των Αμ.Ε.Α. σε διάφορους ιστορικούς, πολιτιστικούς, ιδιαίτερους χώρους, υπηρεσίες  και ένταξή τους στην κοινωνία ισότιμα  που φανερώνει επιπλέον την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής Θέρμου.”

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Back to top